Person som läser bibeln

Om oss

Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer om oss!

Församlingen

Vi heter Equmeniakyrkan Motala (tidigare Motala Missionsförsamling) och är en del av Equmeniakyrkan som är ett samfund med rötter i 1800-talets väckelserörelser. Vår församling grundades 1855 och har idag cirka 180 medlemmar.

När vi träffas

Våra samlingar är öppna för alla oavsett om man är medlem eller inte. Välkommen som du är.

Navet i vårt arbete är gudstjänsten på söndagar. Där träffas vi för att vara tillsammans med Gud och varandra, sjunga, be och lyssna till predikan. En gång i månanden firar vi också nattvard där vi påminns om Jesu död och uppståndelse och ta emot Hans förlåtelse, nåd och kraft för att leva våra liv i vardagen.

Under veckan träffas vi i olika sammanhang för att dela gemenskap samt tron och livet med varandra. Vi vill vara en kyrka för hela livet. Hos oss hittar du verksamheter för små och lite större barn, ungdomar, familjer, vuxna och äldre. Välkommen att titta runt på hemsidan och se vad som kan passa dig.

Vår vision

En kyrka för hela livet där vi växer tillsammans med Jesus

Vi vill vara en gemenskap som växer, där vi alltmer upptäcker egna och andras gåvor och där nya människor känner sig hemma, kommer till tro och vill vara med. Du är alltid välkommen att ta kontakt med någon av oss eller komma förbi och se hur vi har det.

Vad vi tror på

Vi har det gemensamt att vi tror på Gud som vår Far och på Hans son Jesus Kristus som kom till världen för att rädda alla människor. Vi tror också att den helige Ande är vår vän och Hjälpare i det kristna livet. Vi tror att man kan bli Guds barn genom tron på Jesus och genom Guds nåd – det är ingenting vi kan förtjäna. Hela livet får vi sedan följa Jesus och lära av Hans exempel tills den dag vi dör eller när Han kommer tillbaka till jorden och hämtar oss. Och detta vill vi att alla människor ska få höra talas om.

Vi tror att Gud har skapat varje människa unik och fantastisk med egna gåvor och personlighet vilket är något vi gärna vill lyfta fram i vår kyrka.

Vi känner gemenskap med andra kristna kyrkor och tycker om att göra saker tillsammans. En sak som skiljer oss från några andra kyrkor är att man blir medlem när man själv önskar det, och att man kan döpas antingen som barn eller som ung/vuxen. Hos oss kan man också barnvälsigna sitt barn, vigas och begravas.

Vill du veta mer om kristen tro, se på Equmeniakyrkan.

Vem bestämmer?

Församlingen väljer en styrelse som har ansvar för församlingens verksamhet. Tillsammans med församlingens anställda arbetar styrelsen med övergripande frågor. Församlingsföreståndaren (som oftast är pastorn) har ett särskilt ansvar för det andliga ledarskapet. I större frågor avgör församlingsmötet där varje medlem har en röst.

Vill du vara med?

Om du vill gå med i församlingen är Du hjärtligt välkommen att ta kontakt med vår pastor:

Lasse Andersson
lasse@equmeniakyrkanmotala.se
072-550 01 33