Sommar 2024

Från solister till stora körer, från visa och jazz till soul och country. Blandningen är stor på sommarens musikcaféer och andra tillfällen. Här kan du läsa mer.

För att alla ska kunna besöka vår musikcaféer tar vi ingen entré men vi uppskattar om den som har möjlighet ger en gåva så att vi kan fortsätta med dessa kvällar.

Utöver musikcaféer med mera så har vi Gudstjänster, bönesamlingar med mera. Information om det hittar du i kalendern.

31 maj – 1 juni Kulturhelg

17.00 – 19.00 After Work med Maria & Marcus Lundgren & co
samt Bröderna Bilda
20.00 New Dimension
22.00  Selha Groove.
Café öppet från kl. 12.00
16.00 Barnkörsfest med Edo Bumba & Anna Gullman och komp
18.00 Orgel och pianokonsert med Thomas Lundmark & Pavlo Nazarenko 21.30 Gospelkonsert med Mercy Gospel Choir
Rekommenderad entré: 50 kr för fredag, 60 kr eller 100 kr för familj för lördag kl 16. 100 kr för lördagskvällens gospelkonsert.

9 juni – Motala Kammarkör

Under rubriken ”I denna ljuva sommartid” bjuder Motala Kammarkör på allt från sakrala körklassiker till nyskrivet material. Dirigent är Anna Gullman.
Kvällen startar klockan18.00.

Midsommarafton

12.00 Tipspromenad
14.00 Sång & musik med Lasse Andersson med flera
16.00 Dans kring stången
16.45 Familjeprogram med
familjen Hölne Gustavsson.
Vi får njuta av sång och musik-underhållning för alla åldrar med Petter, Karolina, Maja och Minna.

18.30 Konsert
Tine Röjås & Nils Peter Vaggelyr

På temat ”Sommar, Psaltaren och Alice Babs” blir det ett varierat och spännande program som rör sig över flera musikstilar och genrer som jazz, folkmusik och klassiskt.
Tine och Nils Peter kännetecknas av en folklig värme, ett medryckande musikaliskt samspel samt ett berörande budskap i sitt konsertprogram.

30 juni – Kören hARMONI

En musikcafékväll med Lillkyrkans kör hARMONI som valt temat ”Den som har skapat blommorna och vattnet” Det blir en körsångskväll där kören sjunger om ljuset, livet, sommaren, naturen och vår underbara skapelse.

7 juli – Jeanette & Lennart Åkerlund

Temat för kvällens musikcafé är
”I kärlekens hägn”. I ett skönt och avskalat format bjuder sångerskan och låtskrivaren Jeanette Åkerlund på sånger till gitarrackompanjemang av sin man Lennart. Samt delar lite tankar kring dem. Texterna, som är på svenska, är ärliga, starka och hoppfulla och rör allt det som är i livet. Musiken rör sig i genren vispop med inslag av både lite country och jazz.

28 juli – Anton Glans & Simon Swahnström

Under rubriken ”Astrid Lindgren för vuxna” kommer Anton Glans och Simon Swahnström att bjuda oss på en musikcafékväll med sånger av samhällskildraren Astrid Lindgren. Kvällen startar klockan 18.00.

4 augusti – Heavenly United

Under rubriken ”Oh what a glorious night” får vi höra gruppen Heavenly United. De är ett åttamanaband som spelar tänkvärt, hoppfullt och good feeling i en salig blandning. Gillar du Doug Seegers, FOLK, First Aid Kit och Rock n´Roll? Då gillar du Heavenly United.
Musikcaféet startar klockan 18.00.

11 augusti – Easy blue

En kväll med Easy blue är en kväll med ett band som består av några erfarna, passionerade musiker från Heidelberg i Tyskland. Ett band som ger välkända låtar ett eget individuellt sound med speciell touch. Badets repertoar innehåller en mix av klassiker inom pop och soul, välkända swing- och jazzstandards och stämningsfulla ballader och mycket mer.

18 augusti – Bergstrand Boys med Daniel Carlsson

En kväll med trion Bergstrands Boys och gästartisten Daniel Carlsson är en kväll som, liksom livet, bjuder på en blandning av ljust och mörkt, glädje och djup. Det blir en musikalisk resa med olika stilar som binds samman med tankar kring vad som är viktigt på riktigt.
Musikcaféet startar klockan 18.00.

25 augusti – Billemar & Silverwitt

Alltid lika populära Mikael Billemar och Kjell Silverwitt kommer tillbaka till sommarens sista musikcafé på Furulid. Temat för kvällen är ”On the road again – leave you with a smile”. I detta musikaliska program lyfter de fram sånger av Willie Nelson, Bob Dylan, Johnny Cash, Mikael Wiehe och Björn Afzelius. De har valt ut sånger både från deras tidiga karriärer och sånger från deras sena karriär för att jämföra om texternas existentiella tematik förändrats under livets gång.

Sommarutställningar

31 maj – 23 juni Målargruppen Färgglatt
Har du sett en vacker himmel, landskap, blomma med mera? Målargruppen Färgglatt, som träffas några måndagar per termin, inspireras av att fånga detta på pappret eller bara experimentera med färger. En symfoni i färg och form.

24 juni – 26 juli Johanna & Linnea Eidborn
De visar en blandning av akvareller med blommor och natur. Linnea målar även i olja och bjuder på ett väldigt blandat utbud.

27 juli – 11 augusti Johan Hesselstrand
Från sina projekt ”Betraktelser av samtiden” och ”The Big Five of Vadstena” visar Johan tryck i olika former. I den senare är det kända byggnader i Vadstena som i Johans konst blir till djur i olika former. Han kommer också sälja några av sina böcker. Mera information finns på instagram.com/johanhesselstrand